utbildning
öppen verksamhet
arbetsplats
om oss
galleri
personal
kontakt
 
  Mystery - att våga drömma. Måleri, teckning och skulptur av Magnus Carlsson  
   
 
  Ett spolformat rymdskepp rör sig över bildytan. Catwoman dyker upp ur rymdens vidder. Kanske är de båda på väg mot en grym utomvärldslig hårdrockskonsert.
Magnus Carlssons stora fascination för science fiction och hårdrock kommer till tydligt uttryck i hans bildskapande. Men inte bara i motivvalet utan även genom formspråket.
Hårda, spetsiga, lite farliga former och diagonaler som rör sig som blixtar över ytan. Men formerna bildar också ofta en mandorla, något är på väg att födas, något ger skydd, blir en sköld. Det rymmer stora känslor, kanske längtan att bli bortförd till ett annat universum, hänryckt. Världen är större än vi uppfattar.
I sin konst blir Magnus en förmedlare av olika världar. Precis som han rent konkret framträdde som en guide till rymden när han deltog i Plattformsprojektet på Norra Fäladen i Lund.


Bilder från utställningens vernissage.
 

Med stor konsekvens arbetar sig Magnus genom bild efter bild. Färgerna är ofta svart, lila och silver. Och rött som ett bultande hjärta. Magnus bilder blir en påminnelse om att ”En värld är varje människa” (som Gunnar Ekelöf skriver i dikten). En erinran om att rymden också finns inom oss alla och att för varandra är vi delvis okända universum. Där konsten kan ge oss kartor att hitta vägar till varandra.
Magnus Carlsson har gått Kulturcentrum Skånes treåriga utbildning och arbetar nu sedan flera år på kulturarbetsplatsen/dagliga verksamheten där.

Marianne Andersson och Johan Suneson
Konstnärer och lärare vid Kulturcentrum Skåne

 
     
 
   
 
     
 
     
 
Besöksadress: Kulturcentrum Skåne, Kolonivägen 8, 226 60 Lund, Vägbeskrivning >
Postadress: Kulturcentrum Skåne, Box 1237, 221 05 Lund, Mobil: 0738 - 000 119
Webbsidan uppdaterad 2021-02-08