utbildning
öppen verksamhet
arbetsplats
om oss
galleri
personal
kontakt
  Program Kulturnatten den 16 september 2017!  
 


Bildkonst och skulpturpark
Vem är jag? Vem vill jag vara? Kulturcentrum Skåne visar under Kulturnatten på Mejeriet bildkonst som utgörs av en mängd olika undersökningar av begreppet självporträtt eller alter ego. Redan vid entrén till Mejeriet möter oss t ex en tre meter hög turist i badbyxor, komplett med palm och thailändska ekorrar. Här finns självporträtt i kubform, i trädform, i serieform, porträtt på stora, svarta rätblock – en undersökning av ansiktet som abstrakt yta i starka färger. Från en hylla kikar ett antal personer upp på oss med intensiva blickar. Fantasin sätter inga gränser… De olika gestaltningarna ställer också frågor till oss som betraktare om vilka vi är eller vill vara.

11.00-12.30 Dansteaser på stan
Kulturcentrum Skånes dansgrupp utforskar runda och kantiga rörelser som tar form ute på stan. Håll utkik efter oss på Stortorget och i Stadsparken när solen står som högst på himlen.

13.00 Film med Statements på Kaféscenen (Filmerna kommer dyka upp vid fler tillfällen under dagen och kvällen)
Våra studenter har fått berätta om något angeläget, något man vill dela med sig av, något man vill förändra och påverka – ett statement. Var och en har gestaltat sitt statement i film, ljud och klanger.

15.00-16.00 Blue Tuesday och Solosång på Kaféscenen
En gång i veckan träffas Kulturcentrum Skånes nystartade bluesband Blue Tuesday för att spela och skriva egna blueslåtar. Nu har ni chansen att se deras premiärspelning!
Under den här timmen bjuder också några av våra sångare och sångerskor på alster i mer avskalad tappning. Med piano som ackompanjemang får ni höra en samling låtar från olika artister och kompositörer.

16.00-16.45 Chimurenga Marimba Band på Stora scenen
Kulturcentrum Skånes 11-mannaorkester Chimurenga Marimba Band spelar rytmisk och svängig musik på traditionella afrikanska marimbor, hoshos och djembetrumma. Förra året gav bandet ut sin första CD. Chimurenga betyder ”att kämpa” på Shona, som är ett av de större språken i Zimbabwe.

17.30-18.00  Dikter och texter på innergården
Kulturcentrum Skånes teatergrupp Koloniteatern framför egna dikter och texter. Texterna är sprungna ur deltagarnas egna upplevelser, känslor och intryck. Gruppen har experimenterat med olika former och genrer och har strävat efter att hitta ett personligt uttryck.

18.00-18.30 Kafferep på Kaféscenen
Kom och lyssna på en av Kulturcentrum Skånes popensembler! Kafferep bjuder er på sina egna tolkningar av popfavoriter av bland andra Laleh, Blondie och Veronica Maggio.

18.30-19.30 Best of på Kaféscenen
Kulturcentrum Skåne bjuder på några av alla de sånger som skapats till föreställningar under årens lopp. Sångsolister och Kulturcentrum Skånes kör står på scen tillsammans med lärarbandet.

19.30-19.45 Västafrikanska trummor, sång och dans på innergården
Kulturcentrum Skåne bjuder på rytmisk och svängig musik och dans!

20.00-21.00 KC Attitude CD-release på Stora scenen
Kulturcentrum Skånes rockband avslutar kvällen på Kulturmejeriet med konsert och Skivsläpp av sin nya CD. KC Attitude skriver allt sitt material själva, både text och musik.
Grymt sväng och ös utlovas!!

21.00-21.30 Avslutningsmingel med möjlighet att köpa skivorFILMPROGRAM på SÖDRAN
Mejeriet | Stora Södergatan 64

15.00-20.30
Kulturcentrum Skåne arbetar med film på många olika sätt, både genom att skapa konstnärliga produkter och som verktyg i dokumentationsarbete. Här bjuder vi på ett brett urval av produktioner vi gjort genom åren.

Tema - (15:00 - 15:15) Kulturcentrum Skåne arbetar varje år med ett specifikt tema och här presenteras ett urval av filmer som skapats utifrån teman Tid, Rum, Ord och Identitet

15.00-20.30 Filmer i biosalongen på Södran

15.00-15.15 Tema
Kulturcentrum Skåne arbetar varje år med ett specifikt tema och här presenteras ett urval av filmer som skapats utifrån teman Tid, Rum, Ord och Identitet.

15:30-15:46 Animation
Kulturcentrum Skåne arbetar kontinuerligt med att skapa animerade filmer med utgångs från deltagarnas tankar och idéer. Olika material och tekniker används i framtagningen av produktionerna.

16.00-16.20 Konst
Kulturcentrum Skåne samarbetar med olika konstnärer och konstnärliga aktörer och under denna rubrik får ni se ett urval av filmer från några av dessa samarbeten.

16.40-17.03 Dans
Se Five Rooms där Kulturcentrums dansare tillsammans med Peder Nilsson, Skånes Dansteater, skapade fem olika danser i lika många miljöer. Se också en inspelning av föreställningen Katlego, koreograferad av Melody Putu, Skånes Dansteater.

17.20-17.58 Johans dikter
Johan Wennberg har genomgått Kulturcentrum Skånes treåriga kulturutbildning. Under sin tid på Kulturcentrum har Johan skrivit åtskilliga dikter och med utgångspunkt från dikterna har vi tillsammans skapat korta konstnärliga diktfilmer.

18.15-18.33 Musikvideos
Kulturcentrum Skåne skapar oerhört mycket musik både i utbildningen och på kulturarbetsplatsen. Här får vi se ett urval av filmade och inspelade musikproduktioner.

18.45-19.10 Viktorias Hus
Kulturcentrum Skånes teatergrupp, Koloniteatern, skapade och spelade teaterföreställningen Viktorias Hus under hösten 2013. Se spelfilmen baserad på föreställningen!

19.25-19.35 Stumfilm
Kulturcentrum Skåne har reflekterat över Jan Vermeers målning Brevet från 1664. Studenternas tolkningar i form av berättelser mynnade sedan ut i skapandet av tre stumfilmer; Barnet, Kriget och Spöket.

19.45-19.55 Efter orden
En föreställning som bygger på undersökning av vilsenhet. Med berättande, dans, filmprojektioner och ljudbilder skapas en stämningsfull föreställning där ensemblen på ett direkt och personligt vis delar med sig av tankar och drömmar.

19.56 - 20.00 Bänken
Roger Marmdal berättar om ett av livets vägskäl; hur han som tolvåring var tvungen att välja ensamheten och utanförskapet som en lösning för att klara vardagen i skolan. Bänken ingick teaterföreställningen Efter Orden.

20.15-20.35 Johans dikter
Se ovan för info.

20.50-21.15 Dans
Se ovan för info.

 
 
 
Besöksadress: Kulturcentrum Skåne, Kolonivägen 8, 226 60 Lund, Vägbeskrivning >
Postadress: Kulturcentrum Skåne, Box 1237, 221 05 Lund, Telefon: 046 - 32 08 62
Webbsidan uppdaterad 2017-09-10